moderatorzkm pisze:
zajmiemy się tym, kiedy będzie to możliwe.
I po co znowu te idiotyczne, bezsensowne slogany...

Co konkretnie w kontekście tego tematu miało to oznaczać? Od czego jest uzależniona ta możliwość/niemożliwość?
Jeżeli o mnie chodzi, to ja jestem za, w związku z czym jeżeli w ZKM-ie pomysł również spotkał się z aprobatą, to proszę o samo utworzenie stosownego działu, a całą resztę mogę zrobić sam. Jaki problem?
Dodam jeszcze, że w tym nowym dziale należałoby zablokować możliwość dodawania i edycji postów przez użytkowników. Byłby to dział służący jedynie do przeglądania starych, nieaktualnych już wątków, w których dyskusja jest już dawno zamknięta.
Ale skoro temat dotyczy ogólnie porządków na forum, to chciałbym poruszyć tutaj przy okazji jeszcze jedną sprawę z tym związaną, moim zdaniem istotniejszą od propozycji Kanarka, a w każdym razie pod kątem szeroko pojętych porządków na forum nią zająłbym się w pierwszej kolejności.
Chodzi mi konkretnie o zmodyfikowanie regulaminu forum, żeby był mniej szablonowy i zawierał więcej konkretów, a mniej ogólników pozostawiających dużą swobodę interpretacji (tak jak obecnie). Kiedy zostałem moderatorem, zwróciłem się do Ojca Moderatora w tej sprawie w obszerniejszym wywodzie (było to dokładnie 5.10.2013) i do dzisiaj przez prawie rok nie uzyskałem jakiejkolwiek odpowiedzi, ani na TAK, ani na NIE, a mówiąc prościej - zostałem zwyczajnie olany.
Czy mógłbym teraz w tym miejscu prosić o JAKIKOLWIEK komentarz do mojej tamtej propozycji? Wytłumaczyłem wtedy bardzo szczegółowo, jak bym to widział. Rozumiem, że w przeciwieństwie do propozycji Kanarka nie zostało to uznane za "godną pochwały inicjatywę", ale chciałbym jakiejkolwiek reakcji.
Nawiasem mówiąc, zwróciłem wtedy przy okazji uwagę na błąd w obecnej formie regulaminu, który do dzisiaj nie został poprawiony:
Regulamin forum pisze:
3. Prosimy o posługiwanie się poprawną polszczyzną i o przestrzeganie zasad pisowni włączając w to stosowanie polskich znaków.
4. Na forum zabronione jest: szerzenie treści propagujących postępowanie niezgodne z polskim i międzynarodowym prawem (w jakiekolwiek formie), nienawiść rasową, wulgarnych, obscenicznych, oszczerczych, jak również obrażanie uczuć religijnych różnych grup wyznaniowych.
5. Zawartość każdego postu, jest wyrażeniem poglądów i opinii autora, a nie osób odpowiedzialnych za funkcjonowanie forum, które nie ponoszą za nie odpowiedzialności. Nie zwalnia to jednak użytkowników przed przestrzeganiem pkt.03 niniejszego regulaminu.
Podkreślone zdanie powinno zostać odesłane do CZWARTEGO punktu regulaminu, a nie trzeciego...