Nick_KM_Elblag pisze:
Rozmawiałem nie dawno z panem Góreckim na ten temat i powiedział że "Jeżeli jakaś grupa miłośników by się zmówiła to dyrektor zawsze może nas przyjąć z otwartymi rękoma. Mamy zielone światło"

No to działajcie!
Nick_KM_Elblag pisze:
Kiedyś podobno jedno takie spotkanie się odbyło i nie było sensu dalej takich spotkań organizować.
Dla nas sens był. Ale to druga strona wystrychnęła nas na dudków, a wręcz wydudkała na strychu, a ja takich rzeczy nie zapominam do końca życia. Mam nadzieję, że to nie zabrzmiało jak groźba, hehe

Po prostu stwierdzam fakt.
Nick_KM_Elblag pisze:
Lepszą propozycją lub argumentem powstania KMKM byłaby możliwość odkupienia chociażby jednego pojazdu od wybranego przewoźnika który nadawałby się na zabytek. Jako stowarzyszenie można byłoby łatwiej nawet zarejestrować pojazd jako zabytek a takich nie długo nie będzie brakowało w Elblągu. Oczywiście w rolę by wchodziło posiadanie mechanika, kierowcy i miejsca przechowywania. Tu w tej kwestii garażowania można by było pomyśleć o wynajęciu miejsca od wybranego przewoźnika.
A przyszedł Ci do głowy taki szczegół, że na to wszystko potrzebna jest kasa, i to niemała?