http://www.zkm.elblag.com.pl/aktualnosci/1086.htmlPrzenoszę dyskusję na ten temat do odrębnego wątku, bo wątek "wagony tramwajowe" chyba średnio do niej pasuje.

Od siebie to chciałem przede wszystkim powiedzieć tyle, że:
Cytuj:
od dnia 3 czerwca wycofane zostaną zastępcze linie autobusowe T3 i T4.
nie pamiętam, kiedy poprzednim razem w swoim życiu przeczytałem czy usłyszałem coś, co wywołało we mnie taką radość i ekscytację jak powyższe zdanie. Chociaż zanim linia T4 przestanie mi się śnić po nocach, to pewnie jeszcze dużo czasu minie.
A druga rzecz, która mnie bardzo interesuje, to taka:
Cytuj:
Rozpoczęcie od dnia 3 czerwca kolejnego etapu prac związanych z przebudową drogi wojewódzkiej nr 503 i wyłączenie z ruchu torowiska w ul. Królewieckiej (pomiędzy skrzyżowaniem z ul. Robotniczą a ul. 12 Lutego), niestety uniemożliwi tramwajom dojazd do pętli Ogólna i pętli Marymoncka. Zgodnie z deklaracjami wykonawcy, komunikacja tramwajowa do pętli Ogólna i pętli Marymoncka zostanie przywrócona po ok. dwóch miesiącach, jednak nie później niż przed 1 września.
Czy ja dobrze rozumiem, że nie są planowane w zamian już żadne zastępcze autobusy?
Jak czasem rozmawiałem i gdybałem z różnymi osobami na temat tego, jak będzie wyglądała komunikacja, kiedy zamkną niebawem północną część trakcji tramwajowej, to tak półżartem się śmialiśmy, że znając pomysły naszego ZKM-u, to wcale byśmy się nie zdziwili, gdyby stwierdzili, że jest wystarczająco dużo autobusów, że nie ma konieczności organizowania już żadnych zastępczych połączeń za tramwaje. Tyle że nikt z nas nie brał takiej ewentualności tak do końca poważnie.

A tu chyba jednak...