Witam, chciałbym wam przedstawić bardzo ważne propozycje, które według mnie korzystnie wpływałyby na Elbląski ZKM.
Propozycja nr. 1 Zmiana trasy linii autobusowej nr. 20.
Zmiana tyczy się, żeby autobus nie jeździł ulicą Królewiecką, tylko Płk. Dąbka i Al.Piłsudzkiego. Zmiana miałaby na celu dowóz większości osób z centrum lub z kierunku Milejewa na rynek. Się pytam, po co autobus ma jeździć przez Królewiecką i kombinować z tymi przystankami, gdzie jeździ tramwaj, to po prostu jest niewygodnie tak kombinować.
Propozycja nr. 2 Tabor ZKM'u.
Wszystkie tabory ZKM'u wsadzić do jednej kupy i żeby zlikwidować spółki miejskie (PKA, PKS i ALP). Po co komu takie różnorodne spółki skoro można zrobić z tego jedną całość jak w większości polskich miast. Taboru na pewno starczyłoby i nie byłoby potrzeby testowania autobusów, jako tabor ostateczny (jak np. ostatnio ALP tak dużo robił

) A miejscówki autobusów byłyby takie same jak teraz, czyli na Dworcu PKS, na Dojazdowej i na Junaków. Od razu byłoby lepiej z tym jednym wielkim taborem według mnie.
Propozycja nr. 3 Szpecące reklamy na Elbląskich autobusach jak i tramwajach.
Tak jak mówię, reklamy na Elbląskich autobusach i tramwajach strasznie szpecą tabor. Dlaczego jeszcze nigdy żadna spółka (czy TE czy spółki autobusowe) nie ściągneły żadnych reklam z autobusów i tramwajów i jeszcze się na takie szpetne reklamy godzą ! Dlaczego ja się pytam. Wszystkie polskie miasta (prawie wszystkie) nie mają tak oklepanych autobusów, a szczególnie tramwajów. Proponuję tutaj zadbać o estetykę transportu miejskiego, pozrywać wszystkie reklamy i pomalować na kolory Elbląskich autobusów i tramwajów.