wersja tekstowa




           |             Mikołajkowy Tramwaj już w czwartek (6.12.2018)            |             Zmiany na liniach nr 4 i 20            |             Punkt Obsługi Klienta na Placu Słowiańskim - zmiana godzin otwarcia            |             Jak przewozić wózek z dzieckiem w komunikacji miejskiej?            |             ePARK - nowa aplikacja do osbługi opłat SPP w ElbląguePARK


Polityka Prywatności

Szanowni Państwo        
Uprzejmie informujemy, że od  25 maja 2018 r. obowiązują nowe przepisy w sprawie ochrony danych osobowych, zwane powszechnie jako RODO (Rozporządzenie (UE) 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE). Głównym celem RODO jest ujednolicenie zasad przetwarzania danych osobowych na terenie całej Unii Europejskiej.            

Administratorem Państwa danych osobowych jest: Zarząd Komunikacji Miejskiej w Elblągu Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Elblągu przy ul. Browarnej 90. 

Dane kontaktowe Inspektora danych osobowych
iod@zkm.elblag.com.pl

Ochrona danych osobowych naszych Klientów jest dla nas bardzo ważna, dlatego przekazujemy Państwu informacje na temat ochrony i dostępu do danych osobowych w Zarządzie Komunikacji Miejskiej w Elblągu spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.

Pani /Pana dane są przetwarzane elektronicznie i ręcznie zgodnie z metodami i procedurami związanymi z celami ich przetwarzania. Administrator dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizyczne , techniczne i organizacyjne ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym, czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem zgodnie ze wszystkimi  obowiązującymi przepisami.

Jakie dane i w jakim celu przetwarzamy – przetwarzamy minimum danych, które są nam potrzebne tj. imię, nazwisko, numer PESEL, adres zamieszkania, adres email, wizerunek, dane szczególnych kategorii (opcjonalnie) w celach związanych z wykonywaniem zadań realizowanych w interesie publicznym oraz w zakresie niezbędnym do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze:

  1. wystawienia imiennej Elbląskiej Karty Miejskiej, ładowania jej biletami oraz prowadzenia ich ewidencji,
  2. wystawiania abonamentów upoważniających do parkowania w Strefie Płatnego Parkowania,
  3. organizacją przewozu osób w publicznym transporcie zbiorowym,
  4. zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia.

Podmioty, którym Państwa dane osobowe mogą być udostępnione:

  1. Operatorom realizujących usługę przewozu w komunikacji miejskiej :
    Tramwaje Elbląskie  Spółka z o.o. 
    Konsorcjum firm;
    Przedsiębiorstwo Komunikacji Samochodowej w Elblągu Spółka z o.o.
    Przedsiębiorstwo Komunikacji Autobusowej w Elblągu Spółka z o.o.
    Arriva Bus Transport Polska Spółka z o.o.
    Warbus Spółka z o.o.
  2. punkty sprzedaży biletów okresowych realizowanej w Systemie Elbląskiej Karty Miejskiej,
  3. R&G Plus Spółka z o.o. z siedzibą w Mielcu przy ul. Traugutta 7,
  4. Kancelaria Radców Prawnych Grażyna i Piotr Gliniewicz z siedzibą w Elblągu przy ul. 1 Maja 16/014,
  5. organy administracji rządowej,
  6. organy administracji samorządowej,
  7. policja, prokuratura, sądy, organy egzekucyjne, firmy windykacyjne i pełnomocnicy procesowi.

Państwa Prawa: Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, sprostowania danych, usunięcia danych („prawo do bycia zapomnianym”), ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, sprzeciwu wobec przetwarzania danych przez Administratora danych.

W zakresie, w jakim podstawa przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest Państwa zgodą, ma Pani/Pan prawo wycofania zgody. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Przekazywanie danych osobowych do państw trzecich oraz organizacji międzynarodowych – nie dotyczy; 
Okres przechowywania danych osobowych uzależniony jest od celu przetwarzania Państwa danych osobowych oraz wymogów ustawowych w tym zakresie.

Obowiązki Administratora: Administrator zapewnia, iż środki techniczne i organizacyjne, aby przetwarzanie danych osobowych odbywało się zgodnie z przepisami prawa.

Prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego: mają Państwo prawo złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku naruszenia przez administratora danych Państwa praw i wolności.

W razie pytań związanych z przekazanymi powyżej informacjami zachęcamy do kontaktu z Inspektorem Ochrony Danych.